Задържаха за 72 часа пияния шофьор от Нови пазар, б лъснал патрулка и ранил полицай

Общество
18:47 - 07 Декември 2023
1489
Задържаха за 72 часа пияния шофьор от Нови пазар, блъснал патрулка и ранил полицай

Мъж на 27 години от Нови пазар е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районната прокуратура в Шумен, след като е привлечен към наказателна отговорност за това, че е причинил пътен инцидент с полицейски автомобил, в резултат на който са настъпили значителни материални щети и е пострадал полицейски служител, както и за това, че е шофирал след употреба на алкохол. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

К.К. е задържан на 5 декември, след като блъснал паркиран край пътя полицейски автомобил, след което управляваната от водача кола се изместила и ударила намиращ се в близост полицай, който изпълнявал служебните си задължения. При извършената след това проверка е установено, че обвиняемият е седнал зад волана след като е консумирал алкохол. Техническото средство отчело концентрация от 1,51 промила в издишания въздух на мъжа, който отказал да даде кръв за химичен анализ, предаде БТА.

Работата по случая продължава. Наблюдаващият случая прокурор ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ спрямо 27-годишния шофьор, допълват от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.