Задържани са 19 души, участвали във вчерашното масово сбиване в Казанлък

Един човек загина, други берат душа

Общество
13:43 - 21 Март 2023
1843
Задържани са 19 души, участвали във вчерашното масово сбиване в Казанлък

В резултат на оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани за срок до 24 часа 19 лица, участвали във вчерашното сбиване на паркинга на Кооперативния пазар в централната част на Казанлък.

Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. При инцидента почина 36-годишен мъж вследствие на нанесените травматични увреждания, а седем души са настанени в болнични заведения, като четирима от тях са с опасност за живота, посочват още от Дирекцията. 

От полицията са взети всички необходими мерки за опазване на обществения ред на територията, обслужвана от Районно управление – Казанлък, има засилено полицейско присъствие, което ще продължи и през следващите дни, уверяват от МВР.

Както БТА информира, сигнал за масовия побой е получен на спешен телефон 112 в 13:55 часа вчера. На място незабавно са изпратени полицейски екипи и са предприети действия за възстановяване на обществения ред, коментират от Областната дирекция.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора. 

По-рано днес кметът на Казанлък Галина Стоянова заяви, че за пореден път ще настоява за пеши полицейски патрули на ключови места в града и че ще изпрати запитване към Областната дирекция на МВР в Стара Загора, Районното управление в Казанлък и Окръжна прокуратура относно това какви мерки е трябвало да бъдат предприети и защо се е стигнало до инцидента.