Задържаните биячи във Враца остават за постоянно в ареста

Новини
15:54 - 22 Март 2024
1535
Задържаните биячи във Враца остават за постоянно в ареста

Известният с поредицата си хулигански прояви и нарушения на пътя врачанин Емилио Марков остава за постоянно в ареста заедно с още трима негови приятели. Това реши Врачанския районен съд и обяви, че четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми от прокуратурата заради причиняване на телесни повреди на повече от едно лице.

В началото на март т. г. Марков и бандата му нападат група младежи насред Враца и жестоко пребиват един от тях. Първоначално побойниците бяха задържани за 24 часа. По-късно, с постановление на наблюдаващия прокурор от районна прокуратура във Враца, бандата бе оставена в ареста за още 72 часа.

При постановяването на най-тежката мярка за процесуална принуда задържане под стража районния съд прие, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. Налице е обосновано предположение за вероятната им съпричастност към деянието, в което са обвинени.

Обвиняемите имат лоши характеристични данни и извършвани противообществени прояви. Обвиняемите Ц.С., И.Б. и И.С. имат висящо наказателно общ характер дело по внесен обвинителен акт за извършена умишлено друга телесна повреда. Обвиняемият Марков е осъждан за причиняване на лека телесна повреда, хулиганство и управляване на автомобил след употреба на наркотични вещества. Съдът прие, че съществува реална опасност те да извършат друго престъпление и да се укрият.