Задава се изключително мощно лунно затъмнение

Новини
18:50 - 09 Януари 2020
5323
Задава се изключително мощно лунно затъмнение

2020 година обещава да бъде наистина исторически значима година, ще доведе до кардинални промени на всички нива. Повратна точка на преминаване от една парадигма в друга. След Слънчевото затъмнение в Козирог на 26 декември, навлязохме в тунел на затъмненията и сега на 10 януари предстои другото важно небесно събитие – Лунно затъмнение в Рак.

Затъмненията винаги са непредсказуеми, могат да донесат неочаквани събития и обрати. През 2020 предстоят много планетарни цикли на приключвания и нови начала. Има масивно струпване на планети в знака на Козирог и това е много значимо събитие – такова не се е случвало от 1285 г.

Ето какви са специфичните небесни събития през следващите дни. Първата седмица на януари ще бъде особено осезаемо печеливша за много хора. На 8-и енергията започва да се променя. Юпитер е в точен съвпад със Южния възел. Юпитер води до разгръщане на всичко до което се докосне. А Южният възел е много свързан със силата и по-точно как силата (по Козирожки) е била използвана в миналото – закони, правила и регулации в стил „Аз ще ти кажа какво да правиш, трябва да се подчиняваш“. И около 8-ми можем да станем свидетели на демонстрация на подобна сила, сред най-овластените дори в световен мащаб. Това е очаквано надграждане на събитията в посока на Лунното затъмнение на 10-и януари. 

Лунните затъмнения са връх на Лунния цикъл. Това е цикъл на приключвания, край, кулминация, прибиране на плодовете от положения труд. Можете да видите къде хвърля светлина върху личната ви карта това затъмнение в 20° на Рак. Тъй като се случва в този толкова чувствителен и емоционален знак, можем да очакваме пик и кулминация на емоциите. Лунното затъмнение в Рак ще бъде в опозиция на цялата плеяда планети, които са в Козирог. Там са Слънцето, Меркурий, Сатурн и Церера (планета джудже, богиня на плодородието).

Както при всяко Новолуние, а още повече при затъмнение – това е чудесен момент за освобождаване, пускане на всичко ненужно, неработещо и старо. Темите които могат да изскочат са свързани именно с тези планети в Козирог. Изключително мощно Лунно затъмнение.

На следващия ден, 11 януари, Ерида, богинята на раздора, в 23° на Овен влиза в стационарно, а после в директно движение. В същият ден, Уран, планетата на разрухата и пробуждането, в 2° на Телец също става стационарен и директен. Когато една планета влиза в стационарен стадий на движение, нейната символика се увеличава. Природата и на двете планети е революционна, с внезани, неочаквано избухващи събития. И двете планети са свързани с бунтове и недоволства на хората по улиците. Изключително мощна енергия, и точно затова 11-и януари е чудесен ден за медитация, за да се използва положителното проявление на тази силна трансформираща и пробуждаща енергия.

И на 12-и януари идва грандиозното небесно събитие – точният съвпад на Плутон и Сатурн. Той не се е случвал в знака на Козирог през последните 500 години и е истински повратна точка, бележеща началото на нова епоха и края на една стара парадигма. Има отношение към патриархата, властта, начина по който се използва силата. Достатъчно силно събитие само по себе си, но ще бъде още по-подсилено заради близостта си със стационарните Уран и Ерида, както и затъмнението. Възможни са природни катаклизми в някои части на света, разтърсващи промени в много житейски, социални, политически сфери, които тепърва ще се разгръщат. Отново е чудесен момент за медитация, за фина вътрешна настройка и и фин усет към нашето висше предназначение и посока.