Задават се бури с градушки

Времето ще се запази сравнително топло - между 22 и 27 градуса

Новини
07:52 - 21 Май 2024
20347
Задават се бури с градушки

Във вторник облачността над голяма част от Централна и Източна България ще остане лека и незначителна. В западните райони обаче около обяд ще се оформят гръмотевични облаци.

В часовете до вечерта ще има кратки, на моменти интензивни, локални валежи с потенциал за градушка. Ще се запази сравнително топло с преобладаващи дневни температури между 22 и 27 градуса.

В сряда и четвъртък гръмотевичните процеси ще продължат, по-интензивно през първия от двата дни. Облачността ще се задържи променлива с локални валежи, тук-там временно интензивни, отново с риск от градушки.

Явленията ще засегнат предимно Западна и Централна България, в източните райони смущенията ще са минимални. В температурно отношение в районите с валеж ще има усещане за по-хладно време, но аномалии не се очакват. Показанията на термометрите ще се движат между 20 и 25-26 градуса.

На 24 май метеорологичната обстановка ще е без промяна – с повече разкъсвания на облаците призори до обяд и с условия за следобедни локални валежи с гръмотевична активност.
Почивните дни ще са преобладаващо слънчеви с временни следобедни увеличения на облачността. Дневните температури ще са между 22 и 27 градуса.