Задръстен перничанин скъса нервите на Ники Кънчев

Йоан Пандушев не знае що е 6 май и дали е почивен ден

Шоу
13:35 - 18 Април 2024
7670
Задръстен перничанин скъса нервите на Ники Кънчев

Ники Кънчев си скъса нервите заради един от последните участници на стола на богатството в "Стани богат". Причината беше Йоан Пандушев от Перник, който го срази с незнанието и най-вече с небрежната лекота, с която го демонстрира. 

На въпрос за 1000 лева: "Коя значима дата по настоящем не е официален празник и неработен ден?" с отговори: 3 март, 6 май, 6 септември или 10 ноември, перничанинът се сети само, че на 3 март се отбелязва Освобождението на България. После добави, че не помни кога е Гергьовден и дали се почива тогава.

Реши да извика и съпругата си Мануела от публиката, която му подсказа само, че Гергьовден е на 6 май, но за 10 ноември и двамата се оказа, че не знаят нищо. В крайна сметка Йоан маркира именно този отговор, който бе и верния и продължи на късмет.

Въпросът за 1500 лева бе: "Коя легенда на българското кино е родена на територията на днешна Сърбия?" – Стефан Данаилов, Григор Вачков, Джоко Росич или Ицхак Финци. Йоан погледна отговорите и първото, което изрече - и което със сигурност е докарало Ники Кънчев до взрив, бе: "Ицхак не знам кой е. Ако беше легенда, можеше и да съм го чул". В този момент водещият не можа да скрие нервите и яда си и му отговори: "В твоите очи не е легенда".

"Ами нали знаеш – като не е в моите очи, не е на ничии", опита се да се защити Пандушев, но не успя да замаже непремереното изказване за участвалия в почти 100 филма и голям брой театрални постановки актьор. А на зрителите пред малкия екран със сигурност им е призляло от безобразното незнание на младия участник.

"А така! Здрава пернишка логика", отвърна му с ирония Ники Кънчев. В крайна сметка Йоан маркира Джоко Росич, защото му звучало сръбски и така продължи напред.

Последва питането: "Какво животно е изобразено на обложката на т.нар. "черен" албум на "Металика"?" – Куче, Кон, Лисица или Змия. "Това ми е най-противния техен албум, ама съм го слушал. D – Змия", посочи Пандушев и продължи напред в играта.

След това заключи 3000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе: "Кой литературен класик през 1942 г. получава държавно отличие от норвежкия крал Хаакон VII за романа "Луната залезе"?" – Джон Ъпдайк, Джон Стайнбек, Джордж Бърнард Шоу или Албер Камю.

"Тук Стайнбек не е с абсолютна сигурност. Защото знам всичко, което е написал Стайнбек. Аз го чета от 11-годишен", каза участникът, след което бе попитан от Кънчев: "Как завършва тогава романът "На изток от рая"?"

"Ами не съм го… не си спомням", отвърна перничанинът, който рискува с Джорд Бърнард Шоу, без да се съобрази с напомнянето на Кънчев, че играе за сигурна сума и има още два жокера.

"Да видим заедно верният отговор! Човекът, за когото знаеш всичко – Джон Стайнбек", каза му Кънчев и така Йоан си тръгна с 500 лева и два жокера "в джоба".