Заедно с парламента! Зоопаркът отваря без маймуни

Новини
08:58 - 14 Май 2020
2640
Заедно с парламента! Зоопаркът отваря без маймуни

От днес, 14 май, зоопаркът в София отново отваря, след като 2 месеца беше затворен заради извънредното положение у нас. Стартирането на зоопарка съвпада по някаква случайност с първия ден на парламента. 

Децата обаче отново няма да могат да видят любимците си - маймуните, тъй като изграждането на нов сектор на приматите все още не е приключило. Очаква се той да е готов след 3 месеца.

Иначе маймуните трябваше да влязат в новия си дом в края на 2018 г. Проектантска грешка обаче бави изпълнението. Това наложи изготвянето на нов проект, който вече е готов, увериха от общината.

Иначе в зоологическата градина от 14 май посетителите ще гледат животните от външните им заграждения. За да няма струпване на хора, залите на големите котки, аквариума, терариума и гигантите остават затворени.

Достъпът до пейките и детските площадки ще бъде ограничен.

На посетителите се препоръчва да ползват лични предпазни средства - маски, ръкавици, дезинфектанти, да спазват поне 2,5 м дистанция и да се придвижват само по алеите. Влизането с домашни любимци, велосипеди и тротинетки в зоопарка е забранено.

Всеки посетител, който храни животните, ще бъде незабавно извеждан от зоопарка от охраната, предупредиха от общината.