Захари Бахаров скастри Съюза на артистите заради Икарите

Номинираният за водеща мъжка роля актьор смята, че е проява на лош вкус Теодора Духовникова да не бъде номинирана за съвместния им спектакъл "Това не го казвай"

Актуални новини
12:00 - 05 Февруари 2024
5158
Захари Бахаров скастри Съюза на артистите заради Икарите

Захари Бахаров благодари на Съюза на артистите за номинацията "Икар" за водеща мъжка роля за спектакъла "Това не го казвай". Той обаче изрази недоумението си, че партньорката му в тази постановка Теодора Духовникава не е сред номинираните. Според Бахаров това е сериозен пропуск и проява на лош вкус, тъй като в представлението на сцената има двама равностойни актьори и двамата едновременно правят спектакъла. 

Пиесата на френския драматург Саломе Льолуш "Това не го казвай!“ събра Теодора Духовникова и Захари Бахаров с режисьора Явор Гърдев. Спектакълът се радва на голям интерес сред публиката вече година, откакто бе премиерата.


"Благодаря на Съюза на артистите за номинацията за мъжка роля за спектакъла “Това не го казвай”. Но една липса прави особено впечатление: В представлението “Това не го казвай” има двама актьори на сцената. Само двама. Такива роли в театъра са като скачени съдове. Единият не може без другия. Акция и реакция. Дуел. Дует.

На английски им викат “two hander”. На две ръце. Едната мие другата. Няма как единият да играе добре без другия. Това е “а”-то и “б”-то на нашата професия и смятам пропуска на комисията за озадачаващ и за проява на лош вкус. На 11 Март излизаме за 50-ти път на сцената. Двамата. С Теодора Духовникова", написа Захари Бахаров.

Освен колеги и добри партньори в театъра и киното Захари Бахаров и Теодора Духовникова са и дългогодишни приятели и заедно със семействата си често се събират. Духовникова и Бахаров играят заедно в няколко спектакъла, както и в редица филми. Сред съвместните им постановки са "Синът" в Народния театър, заедно играят и в сериалите "Под прикритие" и "Войната на буквите". Двамата са и част от музикално-поетичния спектакъл "Поетите".