Захарова: Новият американски посланик няма да ни сдобри

Говорителката каза, че полето за маневри на Трейси ще бъде ограничено заради силните антируски настроения в САЩ

Украйна
18:31 - 27 Януари 2023
3056
Захарова: Новият американски посланик няма да ни сдобри

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова каза днес, че новият посланик на САЩ в Москва Лин Трейси, няма да може да подобри отношенията между двете държави, заради това което тя определи като "хибридна война", която Вашингтон води срещу Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Посланик Трейси встъпи в длъжност на фона на достигналите почти дъното отношения между САЩ и Русия заради войната в Украйна, отбелязва агенцията.

Захарова каза, че полето за маневри на Трейси ще бъде ограничено заради силните антируски настроения в САЩ, проявявани от представители и на двете основни политически сили в тази страна.

Говорителката на руското външно министерство призна, че първоначално е смятала, че напредък би могъл да бъде постигнат, ако двустранните отношенията не се обтегнат още повече, но добави, че сега вече Русия не вижда как би могло да се избегне по-нататъшно влошаване на тези отношения.

Миналата седмица Кремъл отхвърли идеята, че може да настъпи обрат в отношенията между Вашингтон и Москва и добави, че няма „никаква надежда“ за тяхното затопляне в близкото бъдеще, припомня Ройтерс