Захарова отговори на Болтън за кражбата на технологии

Говорителят на Руското външно министерство обвинява САЩ в кражба на имоти

Свят
16:31 - 16 Август 2019
7157
Захарова отговори на Болтън за кражбата на технологии

Говорителят на Руското външно министерство Мария Захарова в отговор на изявление на съветника на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън относно твърденията за кражба на технологии от страна на Русия, припомни за изземването на руската дипломатическа собственост от американските власти. Думите на Захарова бяха цитирани от агенция ТАСС.


"Ще бъде интересно да се изчисли колко и какви технологии са откраднали САЩ от цял свят. Ще се заема с това в свободното си време. Изпратете ми интересни исторически факти и съвременни данни - ще ги обобщим", написа тя на страницата си във Фейсбук.

„Но ако Джон Болтън говори за кражба, ще припомня, че Вашингтон открадна сградите на Генералното консулство на Русия и резиденцията на генералния консул в Сан Франциско, руската търговска мисия във Вашингтон, резиденцията на генералния консул на Русия в Сиатъл, както и две руски дипломатически институции в Мериленд и Ню Йорк", припомни дипломатът.

"Но това, което е по-важно, САЩ откраднаха голям брой руски граждани от трети страни. Или това не е кражба, господин Болтън? Тогава ги върнете!", коментира още Захарова.