Захарова проплака: Западът се опитва да прокара джендър пропагандата в Русия

Новини
16:31 - 14 Юни 2023
1778
Захарова проплака: Западът се опитва да прокара джендър пропагандата в Русия

Западът се опитва да прокара джендър пропагандата в дневния ред в Руската федерация и руското общество трябва да се противопоставя на това ежедневно.

Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя направи коментара си по време на Петербургския международен икономически форум (SPIEF).

Върху нас има огромен натиск. Западът няма да изостави тази тема. Тяхната задача е да ни вкарат в една и съща джендър програма, да се уверят, че в нашите детски градини, училища, университети, социални институции, изобщо в образователната и политическата система тази тема започна да доминира или поне активно да се развива, посочи Захарова.

По думите ѝ става дума за извратено насаждане на всякакъв вид мракобесие - някакъв пол, различни несъществуващи форми на битие и т.н.

Нанася се удар върху психологическото и цялостното здраве на населението на планетата, подчерта тя.

Според нея Русия трябва да противодейства на това всеки ден, запазвайки законите, въвеждайки допълнителни законодателни и административни инструменти, защитавайки образователната сфера и ангажирайки се с възпитанието в семейството и обществото. Всеки ден просто трябва да противодействаме на това в нашия живот, задачата на жената, нейната функция, нейната роля е много важна, каза още Захарова.