Захарова: Ще отвърнем на агресорите от САЩ!

Министерството на финансите на САЩ обяви нови санкции срещу над 300  юридически и  физически лица

САЩ
20:08 - 12 Юни 2024
3954
Захарова: Ще отвърнем на агресорите от САЩ!

Русия няма да остави без отговор агресивните действия на Съединените щати, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред ТАСС, коментирайки налагането на нови антируски санкции от страна на Вашингтон.

"Както винаги в такива случаи, Русия няма да остави без отговор подобни агресивни действия", заяви говорителката.

ТАСС припомня, че повече от 30 физически лица и над 200 юридически от Русия и Китай бяха добавени в списъка със санкции на САЩ. По-специално министерството на финансите на САЩ наложи санкции срещу "Русгаздобича", "Арктик СПГ-1", "Арктик СПГ-3" и Московската борса.

Министерството на финансите на САЩ обяви нови санкции срещу над 300  юридически и  физически лица с цел да се прекъсне достъпът на Русия до продукти и услуги, необходими й за поддържане на военното производство за войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Съобщението, заедно с нови експортни ограничения на министерството на търговията за полупроводници и други технологични стоки, беше направено в навечерието на срещата на върха на лидерите от Г-7 в Италия, където основна тема ще бъдат  усилията за ограничаване на разрастващата се военна икономика на Русия, пише БТА.