Захарова злорадства за Кулеба: Есен, листата падат

Актуални новини
13:25 - 04 Септември 2024
1252
Захарова злорадства за Кулеба: Есен, листата падат

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира оставката на украинския външен министър Дмитро Кулеба доста ироинично. „Есен, листата падат, клоните се оголват“, метафорично отбеляза тя, предаде ТАСС.

По-рано ръководителят на Върховната рада (украинския парламент -бел.ред.) Руслан Стефанчук съобщи, че в парламента е постъпило писмо за оставката на Кулеба.

Украинският топ дипломат пое поста на ръководител на украинското дипломатическо ведомство през март 2020 г. на 38-годишна възраст, като стана най-младият външен министър в историята на Украйна. Кулеба постъпва на работа в дипломатическата служба през 2003 г. През 2016 г. той става постоянен представител на Украйна в Съвета на Европа, а през 2019 г. става вицепремиер по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция в правителството на Олексий Гончарук.

Депутатът от Върховната рада Олексий Гончаренко твърди, че Кулеба може да бъде заменен от неговия заместник Андрий Сибиха. Друг възможен вариант за президентския пост е Николай Точицки – настоящ заместник-ръководител на кабинета на президента, пише БГНЕС.