Заключиха педофил у дома

Новини
12:51 - 16 Ноември 2023
2331
Заключиха педофил у дома

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Домашен арест" по отношение на обвиняем за блудство, с лице навършило 14 - годишна възраст. Районна прокуратура – Кюстендил е привлякла 48- годишен мъж като обвиняем по чл. 150, ал.1 от НК, като съдът не уважи искането й за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Защитата пледира, че няма данни за извършено престъпление и, че би следвало обвиняемият да е без мярка за неотклонение или евентуално най- леката такава - „Подписка".

В мотивите си съдът посочва, че за посоченото престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода" за срок от 2- 8 години, т. е. престъплението е тежко по смисъла на закона. В хода на досъдебното производство са събрани доказателства и е формирана определена доказателствена съвкупност, от която въпреки ранния ход на разследването, не се разколебава изводът за съпричастността на обвиняемия към деянието. Настоящият съдебен състав намира, че се касае за деяние с висока степен на обществена опасност, тъй като по брутален начин се посяга на дете, от страна на деец с ниска обществена опасност. Обвиняемият е неосъждан, има постоянна работа в района и трайно се установил в община Кюстендил.

Определението, с което по отношение на В. К. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража", подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок.