Закопчаха двама мъже с над килограм и половина дрога

Новини
11:42 - 12 Септември 2024
830
Закопчаха двама мъже с над килограм и половина дрога

Служители на първо РУ в София иззеха повече от 1,5 кг. наркотици, задържани са двама мъже, единият от които - рецидивист, съобщават от пресслужбата на полицията.

Двамата мъже – на 29 и 38 години, са арестувани на 10 септември в хода на спецоперация срещу наркоразпространението, разпоредена със заповед на директора на СДВР.

Униформените действали след като получили информация и претърсили дома на 29-годишния рецидивист в столичния квартал „Дървеница".

Там криминалистите открили голямо количество дрога - 120 грама кокаин, 500 грама екстази, 400 грама тревиста маса, 500 грама амфетамин, 50 грама кристали, както и електронни везни, машина за вакуумиране и множество празни пликчета с различни размери и етикети за тях.
В рамките на разследването била изяснена съпричастността към престъпната дейност и на 38-годишния мъж. В дома му били открити пакетчета с кокаин и хероин, подготвени за разпространение.

Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура и мъжете са привлечени като обвиняеми, наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 72 часа.