Закопчаха двама молдовци, румънец и българин, крили вейпове без бандерол в гипсокартон в София (СНИМКИ)

Общество
17:35 - 05 Септември 2024
2081
Закопчаха двама молдовци, румънец и българин, крили вейпове без бандерол в гипсокартон в София (СНИМКИ)

В тайник двама молдовци, румънец и българин скриха вейпове без бандерол. Той бил създаден с гипсокартон, имал заключващ механизъм, а във фотьойл пък кътали 10 000 лева.

При обиска в апартамент в столичния кв. "Стрелбище" полицаите заварили 22-годишна постоянно пребиваваща у нас гражданка на Молдова, 26-годишен румънец, 32-годишен българин и 26-годишен молдовец. След като криминалистите отворили тайника, иззети голямо количество електронни цигари с различни разфасовки и вкусове, както и разфасовки от по 7500, 10 000 и 25 000 дръпвания. На място е пристигнала дежурна оперативна група, която е извършила оглед на местопроизшествието. Общото количество иззети електронни цигари е около 2000 броя. Иззета е също така и сумата от над 10 000 лева, скрита във фотьойл в една от спалните, фалшива банкнота с номинал от 100 лева, както и голям брой документи. Сред тях попадат трудови договори и договори за наем на автомобили от името на фирмата, стопанисваща заведението под адреса.

При извършените процесуално-следствени действия в другия апартамент, собственост на 64-годишна жена, са иззети над 160 бутилки ракия, 30 кг тютюн за наргиле, поставен в буркани и кутии, 4150 лева и записващо устройство с монтирани камери за наблюдение в жилището.

Всичките петима души на двата адреса за задържани за до 24 часа, като се изяснява тяхната съпричастност към извършеното престъпление. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от НК. Материалите са докладвани на Софийска районна прокуратура.