Закопчаха гръцки полицаи заради показния разстрел в Атина

ЕС
14:54 - 16 Януари 2024
3348
Закопчаха гръцки полицаи заради показния разстрел в Атина

"Двама гръцки полицаи бяха закопчани във връзка с убийството на топмафиота Вангелис Замбонис, с прякора Замбон (Шунката), в Атина", написа местният вестник "Катемерини".

"Служителите на реда са реагирали на сигнала за разстрела на 44-годишния мъж в ранните часове на неделя и са пристигнали първи на местопрестъплението в източния квартал на гръцката столица "Неос Космос". Те са направили снимки с мобилните си телефони от сцената на убийството и ги публикували в социални мрежи", добави медията

"Двамата полицаи бяха закопчани от своите колеги от отдела "Вътрешни разследвания". Арестуваните в скоро време ще застанат пред прокурор, защото са разпространили информация, получена по служебен път", написа още изданието.

Лидерът на организираната престъпна групировка бе ликвидиран с 97 изстрела.

"Най-вероятните оръдия на престъплението са били автомати "Калашников - 47" (АК-47)", допълни "Катемерини. Физическите убийци на Шунката са се придвижили до местопрестъплението с автомобил "Лексус", откраднат преди половин година в друга държава. Регистрационните табели на колата са фалшиви и са сходни с тези на друг автомобил, използван в Гърция", написа още вестникът.

"Възможна причина за разстрела на Замбонис е спор между неговата и друга криминална структура за разпределение на пазара на контрабандни цигари и други тютюневи изделия. Вероятно конкурентите на Шунката са рускоезични мафиоти", допълни медията от Гърция.