Закриха списание „Икономист”

Актуални новини
14:50 - 29 Май 2020
15165
Закриха списание „Икономист”

Още един медиен фалит. Списаниe „Икономист” спира да излиза, научи Lupa.bg. Днес е бил последният работен ден на служителите в медията. „Няма пари” – било краткото обяснение на собствениците за неизбежната промяна.

От утре всички служители на медийната група, собственост на Асен Христов, отиват на борсата.

„Днес ми е особен ден. Предадох служебния си лаптоп и се сбогувах със списанието, в което работех в различни роли в последните шест години. Започнахме като сп.Life (с ексклузивно съдържание от The Economist) и приключихме като сп. Икономист”,

написа във Фейсбук журналистът Иглика Горанова, която последните години работеше в списанието.

Списание „Икономист” е собственост на Асен Христов, председател на Надзорния съвет на „Еврохолд България” – компанията, която възнамеряваше да купи ЧЕЗ, но не получи благословия за сделката от страна на КЗК. "Икономист" се опитваше да конкурира "Капитал", но не успя да се наложи на пазара. Списанието продаваше едва по 300-400 копия седмично. След избухването на пандемията от Ковид-19, издателите разредиха появата му на пазара до 2 книжки месечно. Изданието е част от „Ес Медиа“ АД, която на българският пазар издава още списанията "Mода" и "Спринт". Не е ясна каква ще е съдбата им занапред, но най-вероятно те също ще бъдат спрени.

От началото на годината "Ес Медиа" АД загуби лиценза за издаване на елитното женско списание "Glamour", което продължи да излиза у нас с нов издател. Дружеството загуби и лицензите на списанията на BBC - "Good Food", "Top Gear" и "Знание".