Закрийте клоаката от детегледачки НСО (УБО) !

Едно време бършеха само повръщаното на пияния Владко Живков, днес държавните охранители имат стотици галеници

Коментар
14:19 - 13 Декември 2019
24628
Закрийте клоаката от детегледачки НСО (УБО)!

Нещо напоследък не съм доволен от детегледачката на малкото си дете. Бавни са й реакциите, твърде много време прекарва в зяпане на уринотерапията в предаването на Гала и готви буламачи. Мисля да я сменя с някой левент от НСО – трениран да е максимално концентриран във всякаква ситуация, силен физически и умствено достатъчно ограничен, за да не обърква светогледа на детето. Защото бюджетните охранители служат само за това – да са лелки-гледачки с пищов на кръста на Сульо и Пульо. А, и понякога да сгазят някое дете за разнообразие.

Покрай катастрофата в четвъртък с драйвър от Националната служба „Охрана” оставам с впечатлението, че в София без държавен охранител сме само аз, отец Гелеменов и Велислава Дърева. А, и Ангел Джамбазки, който очевидно сам си кара колата, както доказа последната му среща с дрегера.

Новоизпеченият зам.-шеф на Венецианската комисия Филип Димитров преди четвърт век уж се зае със задачата да ореже правомощията на вездесъщите бавачки на комунистически отрочета от УБО. Пети отдел на ДС получи днешното си име и първо охраняваше 4 (четирима) души – президент, вицепрезидент, премиер и председател на НС. В последвалите години години сменихме дузина кабинети, като всеки с невиждана приемственост добавяше нови фигури към списъка – първо конституционните съдии, главния тпрокурор и заместниците му, вицепремиерите, управителя на БНБ. После дойдоха омбудсманът, председателите на съдилища, министрите, столичният кмет. След това – депутати, дипломати, семействата им. Днес списъкът с отворени за безплатна котлова храна гърла вече е по-дълъг от гневна тирада на Шеф Манчев в „Черешката на тортата”.

В крайна сметка стигнахме до там, че стотици въшливи милиционерчета с тъмни костюми  шпорят лимузини, на каквито и Васил Божков не се вози, газят деца, вкарват те в мантинелата, или те размазват в някоя канавка, а после катаджиите ти пишат акт. Защото НСО бърза по задачи – да заведе на фризьор някоя тлъста, недоклатена депутатска съпруга, да спаси от пиянски бой оповръщано и друсано министерско синче, или да полее цветята на някоя селска кметица, докато си кисне остеопорозния гъз в Наречен.

Едно време беше простичко – Владко Живков, Ирина Бокова и Калин Балев бяха правоимащи, а останалите се возеха на трамвая и веднъж месечно – с Москвича до вилата на село. Днес линията между елита и паплачта съвсем се е размила. Май простолюдие не е останало, освен мен и Джамбазки. Всички останали са под грижите на НСО, возят се, хапват и квартируват безплатно. За останалите безплатен е само престоят в „Пирогов”, след като тъпият милиционер ги забърше с мерцедеса или БМВ-то. Не е ли време да се закрие тази бюджетно спонсорирана клоака и с парите да се отворят няколко детски градини? Тамън ще пренасочат персонала натам и няма да има уволнени служители. Защото те освен да бършат лиги и да сервират манджички за друго не стават.