Зъл пес аха да откъсне крака на 23-годишна търновка

Общество
11:17 - 24 Февруари 2020
1580
Зъл пес аха да откъсне крака на 23-годишна търновка

Уличен пес едва не откъсна крака на 23-годишна жена от Велико Търново. Пострадалата е с разкъсно-контузна рана на левия крак в областта на капачката. Инцидентът се случил четвъртък следобед в Дебелец, когато четириногото се нахвърлило върху нея, без да го е провокирала.

„Отидох да изхвърля боклука и кучето скочи настървено на мен. Изобщо не съм го дразнила. То е бездомно, виждала съм го и друг път, защото съседите го хранят“, сподели пред „Борба“ болярката, която от две години живее в Дебелец.

Веднага след това е потърсила медицинска помощ в Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Дежурният екип обработил раната, спрял кръвотечението и й поставил две инжекции срещу тетанус и бяс.

Пострадалата се консултирала със съдов хирург и ортопед, които признали, че е извадила невероятен късмет, защото, ако кучето я е било ухапало няколко сантиметра вляво, можело да се наложи операция за спасяване на крайника. 23-годишната жена е изписана за домашно лечение.

Това е нов сериозен инцидент с безпризорно куче за 2020 година в региона. Миналия месец създателят на групата на здравословен начин на живот и спорт „ТърновоРънс“ Калин Василев бе нападнат от глутница псета, но се отърва само с уплаха. През 2019 година пък питбул за малко да отнеме живота на създателката на хор „Търновград“ Мария Павлова, а друго куче нападна и захапа устната на стопанката си в старата столица.