Зъл родител приравни учителка до Черната Златка

Преподавателка по география бе сравнена с плеймейтката - не знаела световните столици

Топ
13:00 - 16 Декември 2019
3141
Зъл родител приравни учителка до Черната Златка

Подвеждаща и непроверена информация, пусната най-вероятно от зъл родител, превърна добра и уважавана преподавателка по география от бургаското Средно училище „Епископ Константин Преславски” в Черната Златка.

На учителката бе пришит грехът, че не знаела световните столици. Преди години плеймейтката стана известна с това, че не можа да изброи част от столиците на Европа, докато бе в риалити предаването „ВИП Брадър“, разказва faragency.bg.

Информацията с учителката от Бургас сега се завъртя във фейсбук като снимка, на която са написани върху бяла дъска част от световни столици.

„Преподавателката тук я знаем като Ганева, поради което си мисля, че във въпросната фейк новина става дума за работа на родител, а не на ученик. Само в електронния дневник колежката фигурира с фамилията Колева.

Що се отнася до професионализма на колежката, аз също съм преподавател по география и съм сигурен, че Ганева, която извежда ученици до национален кръг на олимпиадата по география, включително и миналата година, знае много добре столиците на държавите“, категоричен е директорът на училището Мартин Илиев.

Познавайки добре учебното съдържание в пети клас, Илиев подчерта, че столиците на държави се учат много по-късно. В момента учениците са взели урок за селищата, в който урок в последната точка са най-големи градове в света, разглеждани по континенти и по страни.

„Учителката най-вероятно се е спряла на най-големите градове в света по континенти и по държави“, категоричен е директорът на школото. Той допълва още, че снимката, която и той е видял приложена към очернящия учителката материал, показва почерк, който далече се различава от този на визираната преподавателка.

„Първо, познавам много добре почерка на г-жа Ганева и второ, ние в училището я използваме да надписва  грамоти и  дипломи, защото има много добър технически почерк“, заключи директорът.