Заловиха четирима мароканци във влак

Общество
17:27 - 12 Септември 2022
1502
Заловиха четирима мароканци във влак

Четирима мароканци, изловени във влак в района на Шумен, са били осъдени по бързата процедура.

Четиримата мъже са на възраст между 21 и 24 години. Те преминали нелегално границата с Турция на неустановено към момента място, като са били подпомогнати да се качат на влак. Всеки от тях е наказан условно -  с 6 месеца лишаване от свобода, при 3-годишен изпитателен срок, съобщават от Апелативна прокуратура Варна. Одобрените споразумения не подлежат на обжалване и са приведени в изпълнение. Чужденците са транспортирани в център за настаняване на бежанци.

Районна прокуратура в Шумен е приключила работа и по три дела срещу 6 български граждани, уличени, че подпомагат преминаването през територията на страната и пребиваването на чужди граждани в България в нарушение на закона.
Двама са осъдени ефективно, като са им наложени наказания съответно 10 месеца затвор и 11 месеца затвор при първоначален общ режим на изтърпяване и за двамата.

На останалите са наложени различни по размер условни наказания. Използваните от осъдените автомобили, с които са извозвали нелегално преминалите през държавната граница чужденци, са били отнети в полза на държавата.