Залятата с киселина врачка е добре

Засегнати са горният и долният крайник. По долната половина на лицето и част от шията има дълбоки изгаряния, съобщиха от болница "Свети Георги"

Новини
09:37 - 15 Март 2023
1684
Залятата с киселина врачка е добре

Добро е състоянието на жената, залята с киселина в Пловдив вчера. Тя е с изгаряния по горния и долния крайник, по долната половина на лицето и част от шията. Пострадалата обаче е стабилна и е под постоянно наблюдение, заяви пред медиите д-р Яна Янева от Университетската болница “Свети Георги”.
 
Вчера маскиран мъж заля трудно подвижна жена, след като нахлу в дома й в Пловдив. Сигналът за инцидента е получен малко след 13.30 ч. За пострадалата се грижела друга жена и поради тази причина входната врата на апартамента й е стояла отключена. 

 “Засегнати са горният и долният крайник. По долната половина на лицето и част от шията има дълбоки изгаряния. Жената е контактна и адекватна, нощта премина спокойно. Приета е в реанимация, поставена е под постоянно наблюдение, стабилна е. Жената има съпътстващи заболявания, но нямаме усложнения от тази гледна точка. За момента няма опасност за живота й", заяви д-р Яна Янева.

По думите й на пострадалата жена й предстои операция.

Самоличността на извършителя все още не е установена. Нападателят се издирва.