Зам.-министър раздаде 20 „Валтер“-а на ченгетата в Пазарджик

Общество
17:36 - 17 Май 2023
3274
Зам.-министър раздаде 20 „Валтер“-а на ченгетата в Пазарджик

Двадесет бойни пистолети „Валтер” връчи зам. вътрешният министър Емил Ганчев на униформени служители от охранителна и пътна полиция в Пазарджик. Това е втората партида от нови служебни оръжия, които получава областната дирекция в Пазарджик от ръководството на МВР.

Връчването на новото оръжие стана на тържествена церемония в заседателната зала на дирекцията. На нея присъстваха още директорът на областната дирекция старши комисар Иван Зеленков, неговият заместник комисар Иво Такучев, началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Иван Дончев, началници на звена и редови служители.

Заместник-министърът изрази радостта си от факта, че днес може да предаде ново и по-добро въоръжение на полицейските служители. Той потвърди ангажимента на ръководството на министерството за поетапното превъоръжаване на полицаите с модерно и отговарящите на съвременните реалности късо оръжие и помощни средства.

Емил Ганчев заяви, че ръководството на МВР е отворено за комуникация и очаква обратна връзка от редовите служители с предложения за подобряване ефективността на работата, прилагане на добри практики в ежедневната полицейска дейност.