Зам.-министър, шеф в ДАЗД и зам. областен - изчегъртани

Политика
07:56 - 08 Юни 2021
7891
Зам.-министър, шеф в ДАЗД и зам. областен - изчегъртани

Отново изчегъртване - със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е освободен Тодор Стоянов. Той си тръгва по собствено желание. Стоянов е един от организаторите на протеста пред ДАНС срещу незаконното подслушване, който се проведе преди дни и активно участва и в демонстрациите срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев.

Тодор Стоянов остава да работи в дирекция „Държавна собственост“ към ведомството.
„Моята поява на протеста пред ДАНС възбуди много медии и много политически партии. Това ме наведе на мисълта, че не е добре да създавам такова напрежение, тъй като се правят изключително неправилни интерпретации, тъй като всеки гражданин – независимо на каква позиция е, има право да изразява и гражданската си позиция“, коментира Стоянов.

На неговото място е назначен Захари Христов. От януари 2020 г. до настоящия момент Христов работи като ръководител проекти в компании от сектора на пътната инфраструктура, а преди това близо две години е бил на длъжността главен сътрудник по европейски проекти и програми в дирекция ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ в Агенция „Пътна инфраструктура“.

Христов притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по бизнес администрация от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Поста заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето със заповед на министър-председателя освобождава Мариела Личева, а Стефан Славов освобождава длъжността заместник областен управител на област Стара Загора.

На челната снимка: Тодор Стоянов