Зам.-шефът на ДБ: Да работим с БСП е най-тежкото решение

Вероятността Кирил Петков да е премиер е към 99%, каза Иван Димитров

Политика
19:28 - 04 Декември 2021
3275
Зам.-шефът на ДБ: Да работим с БСП е най-тежкото решение

Да работим с БСП бе едно от най-тежките решения, които трябваше да вземем, но в три поредни избора народът така постави ситуацията. Хората искат да има правителство, което да сложи край на модела, наложен от миналото управление", това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS  зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" Иван Димитров, представител на Демократи за силна България.

Той информира, че все още се дебатира по отношение на структурата на кабинета, както и по някои политики.

"Ако не сме съгласни с всички лица в правителството, няма да бъде подписано споразумение и съответно няма да има правителство", категоричен бе Иван Димитров.

"Демократична България" има много експерти във всички сфери. Съдебната е една от тях, както в дигитализацията на управлението, екологията. Съдебната реформа трябва да бъде започната и направена от парламента", заяви още Димитров.

За него вероятността Кирил Петков да е премиер е към 99%.

Иван Димитров разясни, че с БСП не са водени разговори за това Корнелия Нинова да бъде председател на парламента, а самата длъжност да е на ротационен принцип. Като нещо, по което могат да работят със социалистите, той посочи съдебната реформа.