Занзибар: Разголени туристи – само на плажа

Гостите са предупредени да не носят оскъдно облекло, налагат глоби до $2000

Новини
13:22 - 08 Март 2021
2577
Занзибар: Разголени туристи – само на плажа

Властите в Занзибар предупредиха туристите да не носят оскъдно облекло, докато са на почивка на екзотичния и хитов напоследък остров.

Правителствени служители припомнят, че фриволното поведение може да доведе до тежки наказания за туроператорите.

Министърът на туризма на Занзибар - Лела Мухамед Муса заяви, че неотдавнашни инциденти с публична голота са я накарали да повтори правилата, които при нарушение водят до глоби от 2000 долара.

„В днешно време много туристи се виждат на публичните места напълно голи”, оплака се министърката пред CNN и напомни, че туристите ще бъдат освободени от глоби, тъй като отговорността е на екскурзоводите и операторите.

„Ако сте екскурзовод и имате неприлично облечен турист на обществено място, ще бъдете глобен между 700 и 1000 долара – в зависимост от тежестта на провинението”, каза тя.

За операторите глобите стигат до $2000.

Министърът на туризма на Занзибар - Лела Мухамед Муса

„Плажът си е плаж и банските са за там. Но когато са на обществени места тук в Занзибар, туристите трябва да покриват телата си – от рамото до коляното”, добавя Муса. „Тук няма нищо ново. Просто напомням съществуващия закон.”

Кодексът за поведение за посетителите на Занзибар, посочен в "Съвети за пътуване" на официалния туристически уебсайт на страната, забранява да се носят бански и оскъдни тоалети на обществени места, освен хотели и курортни зони.

Полуавтономният остров, който е част от Танзания, е с преобладаващо мюсюлманско население. Пиенето на алкохол на обществени места не е приемливо за местните жители. Голотата на плажа - също, както и целувките и всякакви прояви на интимност. Занзибар набра изключителна популярност сред туристите през последната година заради липсата на ограничения във връзка с коронавируса. От посетителите на острова не се изисква никакъв тест, нито биват подлагани на карантина.