ЗАПАДЪТ СПИ: Украинската армия моли: Стреляйте по окупатора с ловните си пушки

Свят
23:30 - 24 Февруари 2022
8177
ЗАПАДЪТ СПИ: Украинската армия моли: Стреляйте по окупатора с ловните си пушки

"Всеки коктейл "Молотов", хвърлен по дулото на танк на окупатора. Всеки изстрел от ловна пушка ще помогне за постигането на значителна преднина на нашите отбранителни сили". Това буквално заявиха в обръщение към нацията украинските представители в Генералния щаб на армията в сводка за случващото се в страната към 20,00 часа местно време.

По думите на представителите на Въоръжените сили, Русия продължава пълномащабните си военни действия срещу суверенна Украйна. Повече от 60 батальонни групи са навлезли в страната от общо предполагаеми 90, разположени в близост до границите.

"С помощта на другия "братски народ" в лицето на Беларус, продължават да се водят битки по места, включително с изтребители СУ-25", уточниха от генщаба в Кеив*.

"Вече е ясен гнусният план на руските окупатори. Главната им цел е да блокират столицата, за да създадат сухопътен коридор към Крим и обявените за "независими" нови ЛНР и ДНР", категорични са униформените в Украйна.

За целта, според тях, е била организирана и масираната атака върху летището в Гостомел с помощта на над 200 руски войници. "Другата цел на чуждия противник е да удари важните инфраструктурни обекти, чрез регулярни въздушни удари", добавят от генщаба.

Битка се води и край град Херсон, където руските войски се опитват да заобиколят от изток и да продължат атаката си към град Николаев. Две въздушни атаки са били осъществени именно там.

*Украинците молят, в знак на солидарност, да не се ползва транслитерацията за столицата им по руския модел, а вместо това тя да се изписва по техния фонетичен модел, а именно с разменени гласни "Кеив".