Запалянко потрошил героя на Ливърпул от Истанбул

Вратарят Адриан с подут глезен, няма да пази срещу Саутхямптън

По света
14:50 - 16 Август 2019
2649
Запалянко потрошил героя на Ливърпул от Истанбул

Нелепа контузия причини сериозна вратарска криза в Ливърпул. Вратарят Адриан е с подут глезен и отпада от сметките за предстоящия мач със Саутхямптън от Висшата лига в събота, обяви мениджърът на тима Юрген Клоп. Оказа се, че травмата е причинена от фен, нахлул на терена да се радва с отбора, след като Адриан улови последната дузпа.

"За съжаление Адриан има проблем с глезена и не изглежда добре. Вчера беше доста подут", каза Клоп на пресконференция. "Знам, че феновете обичат отбора си и преживяват всеки един мач, всяка ситуация, но не разбирам как такова нещо може да се случи. Доколкото разбрах, той е отишъл да се радва с отбора, но се е подхлъзнал, като е ударил Адриан точно в глезена. Засега изглежда, че той няма да може да играе в събота", каза още Клоп.

Испанецът се превърна в герой по време на мача за Суперкупата на Европа с Челси. Адриан спаси дузпа на Тами Ейбрахам при наказателните удари и донесе трофея на тима си. Той се появи като резерва в първия кръг на новия сезон с Норич, когато титулярът Алисон получи контузия.

Така най-вероятно ще се наложи Ливърпул да използва своя трети или четвърти вратар. На резервната скамейка в Истанбул седеше 35-годишният Андрю Лонерган, както и юношата на клуба Кайомин Келехер.

Снимка: БТА