Запечатват редакцията на "Труд"

Новини
20:10 - 05 Декември 2021
3013
Запечатват редакцията на "Труд"

По заповед на областния управител на София утре сутринта, 6 декември, ще бъде запечатана редакцията на в. „Труд”. За това съобщи главният редактор на всекидневника Петьо Блъсков.

От месеци наред служебният министър на културата Велислав Минеков се опитва да изгони „Труд” от сграда на ведомството. "Труд" ползва етаж от Музея на социалистическото изкуство. Минеков изтъква като мотив системно забавяне и неплащане на наема, а Блъсков контрира, че дължимите суми са погасени навреме.

Припомняме, че преди няколко месеца Минеков изпрати писмо до редакцията на „Труд", с която настоява вестникът да напусне помещенията, които заема. Редакцията ползва стаите в Музея съгласно договор с Министерството на културата от 2015 г. насам.

След като собствениците на в. „Труд” са били предупредени, че ако не погасят задълженията си, договорът ще бъде прекратен, те са изплатили веднага всички дължими суми. Въпреки това, служебният министър на културата е прекратил договора за наем.

"От "Труд" са уведомени още преди 3 месеца, че трябва да напуснат. Имали са доста време да го направят. Съжаявам, но те са били некоректен платец към Министерството на културата и няма как да продължат да имат договорни отношения с нас", коментира Велислав Минеков.