Заплахи за живота са получили по имейл и кметовете на Сливен и Котел

Новини
17:35 - 28 Февруари 2024
1403
Заплахи за живота са получили по имейл и кметовете на Сливен и Котел

В Районна прокуратура Сливен е образувано дело за заплахи за живота към кметовете на Сливен и Котел, директори на големи предприятия и фирми в Сливен и региона, които са изпратени по електронна поща.

Предполага се, че това е т.нар. "Червен пират", който изпраща заплашителни писма през електронната поща до магистрати, политици и публични личности в София и Плевен. Не се изключва възможността да е от Сливен, защото показва информираност към местните събития и новини.

"Води се разследване. Имаме някакви насоки по отношение на лицето, което е отправило заплахите, но категорично към този момент не сме го свързали с това лице", посочи наблюдаващият прокурор Татяна Еневска.

"Това са заплахи към лица, публични личности, магистрати, лица, които са шефове на големи дружества като "Топлофикация" в Сливен, фирми строителни. Както казах има доста закани и обиди с нецензурни думи по отношение на магистратите и публичните личности", добави наблюдаващият прокурор по случая.

Заплашителните мейли в Сливен са започнали да пристигат в края на август, началото на септември, предаде БНТ. Изпратени са от осем различни мейла, а изпращача обикновено се е свързвал с интернет през молове и големи супермаркети в София. Разследването по случая продължава.

"Лицето, за което имаме съмнения има психически отклонения, лекувало се е в клиника в София, но ние засега само предполагаме. Той използва едни и същи думи и именно това ни навежда на мисълта, че се касае за "Червения пират, но това са само предположения", посочи Татяна Еневска.