Заплахите към съдия Цариградска валят: Ще бетонираме децата и мъжа ти и ще свършат в язовира

Ще изкормим гениталиите, ако не млъкнеш, е поредната закана към магистрата

Общество
17:30 - 22 Февруари 2024
4396
Заплахите към съдия Цариградска валят: Ще бетонираме децата и мъжа ти и ще свършат в язовира

Нови порции заплахи към съдия Владислава Цариградска. Това разкри самата тя по време на заседанието на временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов–Нотариуса.

Цариградска обяви, че тя и семейството й живеят при изключителен стрес през последните седмици.

Съдийката разкри пред депутатите, че заплахите срещу нея пристигат на официалния мейл на Окръжната прокуратура в Плевен, където работи тя.

"Една от заплахите е, че ще ми изкормят гениталиите, ако не млъкна. Това бе получено на 19 февруари. Вчера градацията продължи. Не го пожелавам на никой родител това, а аз съм родител на три деца. "Кажете на съдия Цариградска, че ако не млъкне мъжът и децата й ще са с бетонирани крака на дъното на язовира". Кой ме заплашва и кой иска аз да мълча, при положение че Нотариуса е мъртъв от януари?", запита магистратът.

"Тук преди мен трябваше да седне Борислав Сарафов", апелира тя пред комисията.  

В комисията освен съдия Владислава Цариградска е и прокурор Невена Зартова, както и гръцките бизнесмени Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис, заплашвани от Мартин Божанов.

В началото на заседанието съдия Цариградска обясни, че умишлено настоява да седне далеч от Зартова. "Не съм там където е мястото за изслушвания, тъй като професионалната ми чест и достойнство ме карат в момента да не седна там където е колегата Зартова. Ако не уважите това мое искане може и изобщо да не допринеса до вашия дебат днес", предупреди тя депутатите.

"Имам достатъчно доказателства, че Невена Зартова е допринесла Мартин Божанов да придобие този демоничен образ в обществото и съдебен чадър над него", заяви Владислава Цариградска и подчерта, че вярва, че тя също има принос към заплахите срещу нея и семейството й.

Снимка: Агнес Методиева