Заплашиха Михаил Касабов с прокуратурат а, ако не се впише за шеф на БФС

Уставът или законът - кое е по-силно, пита Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов

Актуални новини
19:20 - 09 Януари 2024
5447
Заплашиха Михаил Касабов с прокуратурата, ако не се впише за шеф на БФС

"Апелирам към Михаил Касабов да изпълни задължението си по закон да бъде вписан като ръководител на БФС, защото иначе ще има среща отблизо с прокуратурата." Това заяви Петър Величков, част от екипа на Димитър Бербатов, по повод станалото ясно решение на шефовете в "Бояна" подалият оставка Борислав Михайлов да не бъде отписван като президент, макар за изпълняващ функциите да бе обявен Касабов.

„Цялата тази паника, която се създава, цели да бъде отклонено вниманието около това какво се случва с вписването на Михаил Касабов като президент на БФС. Покрай конгреса и поканата това остава на заден план, но върши перфектна работа на това ръководство. Аз цитирах закона с конкретните точки и алинеи - защо задължително Касабов трябва да бъде вписан. Те се хващат с безумен аргумент, защото Уставът не го бил изисквал. Кое е по-силно? Уставът или законът? За нещата, които не са намерили място в Устава, трябва да се чете законът", каза Величков пред "Дарик" радио.

„Направих официално допитване до Търговския регистър по отношение на казуса трябва ли да бъде вписан Касабов и кой трябва да подготви документите и да ги внесе. Регистърът ми отговори и предоставих отговора на БФС с настоятелното искане към Касабов да спази закона. Казах му: "Ето какво съм питал, ето какъв е отговорът, бъди така добър да спазваш закона." Следващата стъпка е да сезирам прокуратурата", продължи той.

„Нима и Касабов тръгна да играе по свирката на Михайлов и позволява да бъде употребен? Дотам ли стигна и той? Ако нямат задни мисли, ще подготвят документите, ще впишат Касабов, ще се впише поканата и на 15 март ще има конгрес. Има достатъчно време. Какво време спестихме? Те вместо на 10 декември да внесат документите, ги внесоха на 5 януари. Да спрат да лъжат. Целта им е да бъде обжалван конгресът и да остане Михайлов вписан. Апелирам към Михаил Касабов да изпълни задължението си по закон, защото иначе ще има среща отблизо с прокуратурата", каза Петър Величков.

„Държавата и Прокуратурата трябва да поемат определена отговорност. Прокуратурата да попита Михаил Касабов защо не спазва закона. След повече от месец не е отишъл да подаде документи за тези решения на футболния съюз", добави той.