Заплатите в МВР хвръкват нагоре! Ето откога

Скокът ще е с 600-700 лева, разкри шефът на "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов

Общество
17:20 - 29 Август 2024
5765
Заплатите в МВР хвръкват нагоре! Ето откога

В Граничната полиция в момента има недостиг на кадри и затова е обявен конкурс за набиране на хора. От 1 януари 2025 г. заплатите ще бъдат повишени. Стартовата заплата в момента е около 1300-1400 лв., но от новата година ще стане около 2000 лева. Това съобщи гл. комисар Антон Златанов, шеф на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Що се отнася до нелегалните мигранти, Златанов разкри, че сега наистина е много натоварено и колегите му едва успяват да се справят. "За последното денонощие е имало 300 опита за преминаване на българо-турската граница", сподели той.

Има още 100 км от границата ни с Турция, които са без видеонаблюдение. По думите му до края на година граничните полицаи ще получат още 200 нови автомобила.

"От началото на годината до момента границата са се опитали да преминат 35 хиляди души. Миналата година за същия период това се е случило 126 хиляди пъти. Имаме 70% намаление на тези, които сме задържали във вътрешността на страната. Всички показатели показват това огромно намаление", заяви Златанов.

"Когато бях назначен за директор, целта, която ни беше за Шенген, беше да намалим миграционния натиск с 20%. Когато той спадна с повече, това отвори много врати", каза той.

"Никой не е водил с мен разговори за поста главен секретар на МВР", каза Антон Златанов и поясни, че всички подобни твърдения са спекулации. Той каза, че има много добър екип и достатъчно работа за вършене.