Започна боцкането в старческите домове в София

Желаещите за ваксинация сред персонала и пациентите са около 30%

Топ
09:23 - 27 Януари 2021
2336
Започна боцкането в старческите домове в София

От днес започва ваксинирането на възрастни хора от общинските домове в София, а от следващата седмица се очаква да започне имунизацията на учителите в столицата. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя присъства на поставянето на първите ваксини на желаещи потребители и персонал в дом "Надежда". Там желание за имунизация са заявили 15 потребители и трима души от персонала.

"Осигурени са мобилни екипи от лекар и медицинска сестра, както и линейка. Около 30% или общо 240 души от потребителите и персонала на осемте общински социални домове в София са заявили желание да бъдат ваксинирани. Поканили сме и частните домове за възрастни да се включат. Днес ще започне имунизацията и в дома в "Зона Б5". Очаквам целият процес във всички общински домове за възрастни хора да приключи за няколко дни", обясни Фандъкова.

От следващата седмица трябва да започне и ваксинирането на учителите в София. Очаква се да започне тестването и след първите резултати от тях да стартира и имунизацията на преподавателите, които са заявили желание.