Започна делото срещу Георги Семерджиев

Следващото заседание ще бъде на 2 ноември

Новини
11:04 - 28 Септември 2023
2625
Започна делото срещу Георги Семерджиев

В Софийския апелативен съд беше даден старт на делото "Семерджиев". На първото заседание пред втората съдебна инстанция днес трябваше да се явят две свидетелки по искане на защитата на Семерджиев. Те обаче не се явиха за разпит.

За едната беше представен болничен лист, другата не е била открита на адреса, стана ясно в съдебната зала. От прокуратурата поискаха жените да бъдат заличени от списъка със свидетели с мотива, че чрез тях, според наблюдаващия прокурор, защитата на Семерджиев „протака делото“.

Адвокатът на подсъдимия - Мирослав Христов, заяви пред съда, че държи на разпита на двете жени, за да стане ясно дали Семерджиев е шофирал автомобила и дали той е предизвикал катастрофата с две жертви.

"Да не се дава ход на делото", настоя пред съда и подсъдимия Георги Семерджиев. В крайна сметка обаче, съдът реши да даде ход на делото. Подсъдимият вече беше осъден на 20 години затвор от Софийския градски съд. Бившият футболист беше признат за виновен за смъртта на две момичета при катастрофата на бул. „Черни връх“, предизвикана със 166 км в час, с фалшива шофьорска книжка и с подменени табели на автомобила.

Съдът назначи нова ДНК експертиза по делото "Семерджиев", която да установи следите по въздушните възглавници в автомобила. Следващото заседание ще бъде на 2 ноември.