Започна делото за блудство срещу британския пастор Даниел Хъл

Крими
22:19 - 22 Февруари 2024
3446
Започна делото за блудство срещу британския пастор Даниел Хъл

Районен съд - Сливен даде ход на делото срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в блудствени действия с малолетни и непълнолетни от квартал „Надежда“ в Сливен.

Делото се гледа при закрити врата заради конфенденциалната информация и доказателствен материал, касаещ страните по делото. Стойко Славов, адвокат, процесуален представител на едно от пострадалите лица, обяви, че от тук нататък продължава същинската работа по делото.

Бяха отхвърлени исканията на защитата за допуснати към подсъдимия съществени процесуални нарушения на фазата на досъдебното производство, а мярката за неотклонение не бе изменена въпреки, че беше направено такова искане от защитата. Остана си задържане под стража. В следващото съдебно заседание започва делото по същество, с разпит на свидетели и събиране на доказателства.

Хъл бе арестуван през август 2022 по обвинение за блудствени действия с малолетни и непълнолетни от ромския квартал. По-рано, през 2019 година , той бе арестуван за първи път по същото обвинение. В „Надежда“ той основал молитвен дом, като децата са оставали да преспиват в дома. Хъл е съден за педофилия във Великобритания, но от години живее в Сливен.