Започна подмяна на пернишкия водопровод

Полагат 56 километра тръби в града по безизкопен начин със сондажна машина

Новини
21:27 - 31 Март 2020
1872
Започна подмяна на пернишкия водопровод

Започна полагането на тръбите за новия водопровод в пернишкия квартал "Църква", съобщи общинският пресцентър, цитиран от БТА.

Водопроводът се изгражда по безизкопен начин със сондажна машина, а ред всяка къща има предварително подготвени отвори, през които да бъде прекарано отклонението.

Първите 100 метра от тръбата са били положени само ден след като е започнала работата на фирма "Райкомерс". Ръководителят на проекта Тихомир Тонов е обяснил, че всички отклонения ще бъдат изградени с нови тръби и навсякъде, където е възможно, ще се работи със сондажната машина.

"Тази технология е доказала предимствата си и спестява много неудобства за гражданите - работи екологично, бързо и качествено. Не се затварят улици и тротоари за дълго време, не се правят дълги изкопи. Така няма проблеми с трафика и движението на пешеходци", е казал Тонов.

Водопровод по безизкопна технология с такъв тип машина се полага за първи път в Перник, уточнява пресцентърът. Ще бъде подменен общо 56 км водопровод в целия град.