Започна подмяната на "перките" по Графа (СНИМКИ)

Ще бъдат монтирани чугунени колчета, закупени от Столичната община

Актуални новини
15:17 - 26 Август 2019
2430
Започна подмяната на "перките" по Графа (СНИМКИ)

Нови екстри по емблематичната софийска ул. "Граф Игнатиев" ще "радват" столичани за неопределен брой дни. На  сигналните знаци, които обозначават нови ремонтни дейности, се натъкна фоторепортер на Lupa.bg.

Преди броени дни стана ясно, че перките, които досега служеха като ограничители на трамвайното трасе с пешеходната зона, ще бъдат сменени за пореден път с нови 600 колчета.

Причина за подмяната стана пореден инцидент, при който жена пострада, след като се спъна в перка, а съпругът ѝ изкърти с "кози крак" три и ги хвърли на трамвайната линия.

Така или иначе, Столичната община беше решила да разкара старите "перки" и да монтира болардите (чугунени колчета с височина 60 см) още в началото на април.

Цената на един болард е 88 лв. без ДДС, уточни директорът на "Транспортна инфраструктура" в Столичната община Васил Начевски. Той уточни, че демонтажът на "перките" и поставянето на основите, на които ще бъдат хванати колчетата, ще бъдат извършени и за сметка на строителя, а общината ще заплати само болардите.

Снимки: Агнес Методиева