Започна срещата между дипломати №1 на Русия и Украйна

Техномания
11:48 - 10 Март 2022
3246
Започна срещата между дипломати №1 на Русия и Украйна

В Анталия, Турция, започнаха преговори между външните министри на Турция и Русия Мевлют Чавушоглу и Сергей Лавров, предаде ТАСС.

„Очаква се външният министър Мевлют Чавушоглу да се срещне с руския външен министър Сергей Лавров и украинския външен министър Дмитрий Кулеба в 10.45 часа. Ще се проведе церемония на „протоколни снимки”, съобщиха организаторите.

Преди това Чавушоглу каза, че в четвъртък, 10 март, е имал отделна среща с украинския си колега Кулеба в Анталия.

На 7 март говорителката на руското външно министерство Мария Захарова потвърди, че Сергей Лавров и Дмитрий Кулеба с участието на турския външен министър Мевлют Чавушоглу ще проведат разговори на дипломатически форум в Анталия.

Контактът между дипломатите ще се осъществи в съответствие със споразумението, постигнато по време на телефонен разговор между руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Тайип Ердоган.

Коментирайки предстоящата среща с Лавров, Кулеба отбеляза, че е решен да проведе сериозен разговор с руския си колега. Освен това, според украинския министър, той ще каже на ръководителя на руското външно министерство, че Киев е настроен за преки преговори между президентите на двете страни.