Започна строежът на софийското метро през "Слатина"

Символичната първа копка беше направена в присъствието на кмета Васил Терзиев

Актуални новини
09:50 - 28 Ноември 2023
1993
Започна строежът на софийското метро през "Слатина"

Символичната първа копка беше направена в присъствието на кмета Васил Терзиев и министъра на транспорта Георги Гвоздейков в района на зала "Арена София" вчера.

"Предстои много работа, нашите надежди са в рамките до 2027 г. това дело да бъде завършено", заяви кметът на район "Слатина" Георги Илиев.

Той обясни, че спирките на новата линия ще бъдат 6 като първата е на "Окръжна болница", а последната на бул. Ситняково и Гео Милев.

"По изчисление близо 75 000 човека ще използват линията на това ново метро, най-важното е, че това ще разтовари много трафика в цяла София, защото много хора в този район продължават да ходят на работа с коли", подчерта Илиев.

Кметът на район "Слатина" каза, че проблемът с това метро е бил в това, че не е имало как да бъде финансирано по Плана за възстановяване и устойчивост, защото изтича юли 2026 г., а метрото ще бъде завършено 2027 г.

След снежната буря в цялата страна стотици хора се оплакаха, че малки улици в градовете не са почистени. Георги Илиев гарантира, че всички основни артерии в квартал "Слатина" в София са почистени.

"В момента се работи по второстепенните улици", коментира още той.