Започва ново дело срещу касапина от Стара Загора

Божидар Крумов убил приятеля си Атанас и го разфасовал на части

Общество
16:45 - 18 Януари 2022
2591
Започва ново дело срещу касапина от Стара Загора

Свидетели и вещи лица ще бъдат разпитвани по новообразуваното наказателно дело срещу „касапина“ от старозагорския квартал Три чучура Божидар Филипов Крумов, който за втори път застава пред Темида по обвинение в убийството на 42 – годишния Атанас Христов през нощта на 2 срещу 3 декември 2020 година.

През лятото на м.г. Крумов бе осъден на 18 години затвор, но в края на есента състав на апелативния съд реши делото да тръгне отново с нов съдебен състав. В хода на разпоредителното заседание, състояло се днес, подсъдимият и защитата му поискаха то да се гледа по общия ред за разлика от предното, което премина по реда на съкратено съдебно следствие. Първото заседание по същество е насрочено за 22 февруари, когато ще започне и разпитът на свидетели за случилото се жилището, обитавано от Крумов в блок 26, където двамата с жертвата си спретнали як запой.

Крумов е зад решетките от 15 декември 2020-а, след като в контейнер за смет бяха намерени отрязаните ръце на жертвата.

Самоличността на разфасования на части мъж бе разкрита от криминалистите по характерна татуировка, торсът бе открит подготвен за изхвърляне в апартамента, обитаван от 57-годишният безработен Крумов. Останалите части от тялото, включително и главата не бяха намерени, най-вероятно те са били изхвърлени на сметището. В хода на досъдебното производство и в съдебна зала по време на предишния процес обвиняемият на няколко пъти променя показанията си и все пак направи половинчати признания, че до смъртта на Христов след стигнало след пиянски запой и сбиване между двамата.

В показанията си той твърди, че бил внезапно нападнат от авера си по чашка и при опит да се защити го ударил с бутилка в главата, след което продължил да се налива с евтина ракия и бира. Повод за сблъсъка между двамата по думите на Крумов били „непремерено изказване, което го засегнало на мъжка чест“.За разчленяване на трупа използвал няколко ножовки и кухненски нож, които са били намерени и иззети от банята.