Запознайте се с обущарката на Кобрата

Спорт
18:30 - 24 Юли 2020
5874
Запознайте се с обущарката на Кобрата

Коя е жената, обула боксьор №1 Кубрат Пулев за предстоящия му мач с Антъни Джошуа? Специалните рисунки, с които Кобрата безспорно ще влезе в историята, какъвто и да е изходът от двубоя, очертаващ се идния ноември, са дело на чирпанлийката Виолета Велчева. А тя се оказа звезда не просто от града на Яворов, а чак до Западното крайбрежие на САЩ, където живее десетилетия. В крайна сметка решава да се върне у нас, където решава, че може да твори със същия хъс и радост за клиентите си - някои от които звезди от ранга на Пулев. 

За мнозина сигурно изглежда необяснимо да замениш Лас Вегас с Чирпан след повече от 20 години в пустинните щати Аризона и Невада, но тя го прави.

"Щастлива съм от това, което правя, щастлива съм, че съм си дошла, дишам с пълни гърди, радвам се всеки ден," споделя Виолета в телевизионно интервю. 

Днес Виолета казва, че ако е знаела колко е хубаво в България да си е дошла по-рано. Заминава, когато е на 26 години. Завършила начална педагогика и психология, имала и агенция за недвижими имоти в Чирпан, изпълнена с мечти и хъс се озовава в пустинния град Финикс в щата Аризона. Не губи време - записва се на курсове по английски език, започва работа и в заведение за бързо хранене. Не след дълго започва работа по специалността си в детска градина. След това вратите за Вили започват да се отварят една след друга. Мести се в друга пустиня, в Невада. В Лас Вегас продължава да работи с деца. Започва да прави и триизмерни пана, които продава. Оценяват работата й високо като дори слагат едно от произведенията на българката в спешното отделение на една от болниците в мегаполиса. Но не всичко върви по мед и масло.

"Когато удари кризата малко ми потъна мечтата", спомня си за трудните моменти Вили.

Така се налага да започне втора работа в транспортна компания, която да й плаща сметките. За да е щастлива обаче душата й Вили рисува. Купува боички и започва да шари по кецове и обувки. Днес е добра в това, което прави, защото се е проваляла много пъти. Видяла, че може да прави това, което обича от всяка точка на Земята Виолета решава да се завърне към корените си - в родния Чирпан.

"Щастието е сутрин отчето да бие камбаната, а не да ми дрънчат някакви камиони до магистралата," споделя Вили с усмивка на лице.

Така България е избрана, а целта за Вили е една - да обува не само краката на хората, но и техните души.