Заради България: Карадайъ иска силно ДПС

Актуални новини
10:18 - 27 Декември 2021
2015
Заради България: Карадайъ иска силно ДПС

България има нужда от силно ДПС. Защитата на права и свободи отново са грижа на ДПС. Това коментира от Тюркян чешма лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. където се проведе възпоменателен митинг пред паметника на 17-месечната Тюркян, загинала по време на мирен протест срещу смяната на имената. Събитието се проведе при строго спазване на всички ковид мерки, уточняват от ДПС.

По думите на Карадайъ Тюркян чешма е събирателния образ на жертвите на комунистическия режим, на потъпканите човешки права, чест, достойнство, име, вяра.

Карадайъ изтъкна, че присъствието на толкова хора за тях значело,че моделът на ГЕРБ и рушенето на демокрацията и държавността с потъпкването на правата и свободите, с използването на държавния апарат за партийни цели – това трябва да приключи. Лидерът на ДПС посочи, че именно движението е докарало демокрацията у нас. Сега обаче - 31 години по-късно, днешните ръководители на полицията я заставят "да върши работата на онази комунистическа милиция отпреди 37 години. Някой днес с действията си ни върна спомените преди 37 години“. 

Той добави, че е бил във всички райони на България по време на предизборната кампания. „И възрастни хора, инвалиди заставаха със сълзи на очи пред мен и казваха: „В моят дом милиция не е влизала от смяната на имената до днес“, разказа Карадайъ. Той припомни, че ДПС е създадена именно, за да защитава права и свободи. И добави, че днес отново има нужда от борба за права и свободи. „Трябва да отстояваме правата и свободите срещу тази милиционерщина. Затова повече от всякога имаме нужда от силно ДПС", каза той. А целта - да не се отклоняваме от демократичния път, за да гарантираме държавността.

По думите му са длъжни да извървят целия законодателен път в страната и да стигнат до Страсбург, до Европейския съд по правата на човека. "Ако си замълчим, това ще е предателство към Тюркян и към всички жертви на комунистическия режим, които дадоха живота си за демокрацията в България. Това ще е предателство към демокрацията, към държавността", добави лидерът на ДПС.

Той призова в ковид кризата всеки да се грижи за своя живот и здраве, но също така да пази живота и здравето на тези около себе си. По думите му ваксинацията в Кърджалийска област е 3 пъти по–висока от средната за страната и това е единствената област в зелено в България.