Заради Борис Бонев Стоян от Свиленград, подал фалшив сигнал за бомба в мол "Парадайс"

Мъжът гледал в интернет записи от учредяването на партията „Спаси София“ и се ядосал

Топ
20:56 - 19 Януари 2023
6831
Заради Борис Бонев Стоян от Свиленград, подал фалшив сигнал за бомба в мол "Парадайс"

С постоянен арест е мъжът, подал фалшив сигнал за бомба в столичен МОЛ. Това стана по искане на Софийска районна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

61-годишният Венелин Василев е от плевенското село Опанец. От неговата къща, в понеделник, е подаден сигнал за бомба в столичен МОЛ.

“Каза, че има бомба в МОЛ-а и е затворил..”, каза Василев пред Нова тв. 

Сигналът подава 37-годишният Стоян Петров от мобилния си телефон. Той е от Свиленград, но живее заедно с Венелин в плевенското село Опанец.

Венелин Василев твърди, че не е знаел за обаждането. Разбрал по-късно. “След час и нещо идват 20 души полицаи. Арестуваха ни и ни откараха”, допълва той. 

Двамата мъже са приятели. Венелин приютил Стоян в дома си. 

Обяснението на Стоян за телефонното обаждане – гледал в интернет записи от учредяването на партията „Спаси София“ ден по-рано и се ядосал. Мислил си, че поддръжниците на Борис Бонев още са в МОЛ-а.

37-годишният Стоян Петров вече е с обвинение. Срещу мъжът има 13 заявителски материала за кражби през годините. Венелин Василев ще е свидетел по казуса.

А 61-годишният Венелин е излежал присъда за убийство през 1976 година. Има обвинения и за нанасяне на средна телесна повреда.