Заради COVID-19: Заповед заформи междуполова война в Бергамо

Общината определи мъжете и жените да излизат и да пазаруват в различни дни, хората вече не искат да стоят затворени

Свят
17:52 - 06 Април 2020
5077
Заради COVID-19: Заповед заформи междуполова война в Бергамо

Бергамо - една от първите заразени области в Италия, е пред нов проблем. Общината определи дни, в които мъжете и жените ще могат да излизат и да пазаруват. Понеделник, четвъртък и събота са отредени за жените, а понеделник, сряда, петък и неделя - за мъже.

Целта е да се избегнат събирания по време на коронавируса и карантината в северния италиански град. Решението на община Бергамо обаче породи много противоречия сред гражданите.

По този начин се взаимства примера от Перу и Панама, където въведоха тези мерки.

Кметът на малката община в Бергамо Каноника д`Ада - Джанмария Серея, съобщи мярката във фейсбук, като наредбата влиза от днес, 6 април.

"Излизаме и използваме средства за предпазване - както за нас, така и за останалите. Крайно време е всичко това да приключи. А защо не стана, не знаем. Мамка му, не ми пука дали се излагам на опасност! Това не се издържа. Не може да ходят навън само тези, които работят, както и полицаите, армията и лекарите. Защо аз трябва да си стоя в къщата? Никой от тези скапани италиански мозъци не мисли, че начинът им на поведение, ще постави на колене, икономиката, индустриите, търговците и преди всичко семейства. Трябва да има уважение, образование, граждански разум. Защото свободата на човека свършва там, където започва тази на ближния", коментира Серджио Палаоро под заповедта на кмета.

Росариа Саламоне също не остана безучастна: "Невъзможно е! Как всички мъже ще пазаруват, та те това не могат да го направят и със списък! Нека не излизат само хората със заболявания. Много хора вече са на предела на търпението!"

"Съпругът ми не знае какво трябва да прави в супермаркета, по дяволите!", пише Анна Себи.

"Мъжете или не носят това, което трябва, или купуват някакви безмислени неща, от които никой няма нужда! Ето, това се случва у нас! Не искам да бъде така!", заявява в своя пост във фейсбук Грациела Грациани.

"Вие сериозно ли? Ако изпратя съпруга си сам, знам, че не знае какво да ми купи. Той най-много да помогне за чистенето веднъж седмично", признава Елена Шеул.

"Трябва да внимаваме с коронавируса - ок! Но вие ни подлудявате! Мамка му, дори не знаете как да се справите с тази трагедия! Искаме да имате ясни идеи, които да приложите, а не да ни държите като затворници!", красноречива е Четина Терези.