Заради ексцесиите: Атлетико Мадрид отнесе сериозно наказание

Феновете на дюшекчиите се проявиха по време на мадридското дерби с Реал

Спорт
16:57 - 03 Октомври 2024
1390
Заради ексцесиите: Атлетико Мадрид отнесе сериозно наказание

Атлетико Мадрид ще изиграе следващите си три домакински мача с частично затворени трибуни на стадион “Сивитас Метрополитано“, след като изминалия мач срещу Реал Мадрид в Ла Лига бе прекъснат поради хвърлени предмети на терена, съобщи Кралската испанска футболна федерация.

Мадридското дерби завърши 1:1 в неделя, но беше временно прекъснато през втората част поради поведението на привържениците на домакините, които хвърляха предмети по терена, след като защитникът Едер Милитао отбеляза първия гол за гостите.

Реферът спря мача, след като ултрасите на Атлетико хвърлиха бутилки, чаши и други към вратаря на Реал Тибо Куртоа, който уведоми рефера. След забавяне от над 20 минути футболистите се върнаха на терена.

Освен това Атлетико ще трябва да плати глоба от 45 000 евро в допълнение към затварянето на частта от южната трибуна, където обикновено се намират ултрасите.

Министърът на спорта на Испания Пилар Алегрия предупреди във вторник, че ще има сериозни санкции за отговорните. Самият клуб вече наложи доживотна забрана на един от замесените.