Заради гей SEX със студенти: 2 г. затвор за бившия преподавател от СУ Чавдар Стоянов

Ученият е дружка на Волен Сидеров и "юридически съветник" на "Атака"

Общество
14:24 - 01 Юни 2023
7737
Заради гей SEX със студенти: 2 г. затвор за бившия преподавател от СУ Чавдар Стоянов

Бившият преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски” Чавдар Стоянов получи двегодишно ефективно наказание „лишаване от свобода“, за извършването "принуда и извършване на действие с цел полово удовлетворение с лице от същия пол, осъществено чрез заплашване".

На 31 май Софийският районен съд произнесе присъдата на открито съдебно заседание.

Скандалът разтърси Алма матер през 2015 г. Тогава студенти обвиниха главен асистент Чавдар Стоянов от Юридическия факултет, че е карал техни колеги да правят лицеви опори без тениска и ги е канил на кафе в неучебно време.

"Във всеки курс има подобни случаи, но само нашият колега Д.П. се осмели да се противопостави на статуквото”, заявиха тогава второкурсниците. Чавдар Стоянов тогава отрече обвиненията и заяви, че “не е преподавател по физическо, а по право”.

Случаят подробно е описан и в партийния в. "Атака". В него се посочва, че експертът и юридически консултант на партията на Волен Сидеров е станал обект на политическа атака.

Преди 3 години Стоянов беше осъден за опит да принуди мъж да отиде в дома му, където да бъде наказан с бой с камшик. Присъдата му беше условна на 2 години затвор с 3-годишен изпитателен срок, както и да плати 5000 лева обезщетение на пострадалия. С нея Стоянов беше оправдан по второто обвинение – за разврат.

Новото дело е за няколко случая от ноември 2016 г., в които са замесени Стоянов и един мъж.

Съдът сочи, че Стоянов е принудил мъжа (представен като А.Д.В.) противно на волята му да се съблече гол до кръста, да легне по корем и му нанесъл двадесет удара с мъжки колан в областта на гърба. В присъдата се сочи, че подсъдимият е употребил за това заплашване – казал на мъжа, че е служител на ДАНС и има приятели прокурори, и закрила от много големи хора, че никой не може да му направи нищо, че опита ли да направи нещо, има хора в полицията и навсякъде, и го попитал: „Знаеш ли какво заслужаваш сега?“.

Вторият случай на принуда е описан в присъдата така: „С. накарал В. да се съблече гол до кръста, да си събуе чорапите, да легне на пода по корем и му нанесъл множество удари с мъжки колан и с тънка пръчка в областта на гърба и ходилата, като употребил за това заплашване – казал на В., че е служител на ДАНС, че има много хора в прокуратурата и полицията и никой нищо не може да му направи, че ако се оплаче, жалбата му ще стигне до неговите хора и ще разбере“.

СРС оправдава юриста, че в тези два случая е заплашил пострадалия, че ще го разчекнат, както и че ще го закара на Витоша с още 10 човека и ще го изнасилят.