Заради празниците: Полицаите дебнат по пътищата

Любителите на електрическите тротинетки да слагат каски, призоваха от КАТ

Топ
08:23 - 05 Септември 2019
1361
Заради празниците: Полицаите дебнат по пътищата

През почивните дни ще проведем редица специализирани операции, насочени към скоростта, употребата на алкохол и наркотици. Това каза главният инспектор Илия Георгиев от "Пътна полиция" във връзка с набелязаните мерки за празниците.

"В очакваното време за пътуване и на прибирането, силите на "Пътна полиция" ще бъдат концентрирани по главните пътища и автомагистралите. Също така ще се извършват проверки по малките населени места", уточни главният инспектор. По отношение на мотористите Илия Георгиев поясни, че както всички участници в движението, така и тази категория, ще бъдат проверявани.

Главният инспектор уточни, че за миналата година за същия период са установени 7600 нарушения по отношение на скоростта. Той подчерта, че всички технически средства, с които "Пътна полиция" разполага към момента ще бъдат използвани.

"Както през днешния ден в следобедните часове, очаква се да е по-натоварен трафикът в сутрешните часове утре. В последния почивен ден очакваме натовареност от обяд до вечерта", каза гл. инспектор Георгиев и призова водачите внимателно да преценят времето за пътуване, да го съобразят със своите ангажименти и да проявят необходимото търпение и да се съобразяват, да спазват правилата за движение.

Във връзка с електрическите тротинетки, гл. инспектор Георгиев посочи, че този вид превозни средства са популярни през последните няколко години масово както в България, така Европа и цял свят. "Усилията са да регламентираме тяхното движение. Към момента действащите правила за този тип превозни средства са както за всички участници в движението", посочи още той и призова всички любители на електрическите тротинетки да ползват предпазни каски.