Заради вируса в Индия гледат короната на Хималаите

Спирането на транспорта и фабриките изчиства въздуха

Мистика
10:35 - 10 Април 2020
3812
Заради вируса в Индия гледат короната на Хималаите

От началото на април т.г. жителите на индийския град Джаландхара, старата столица на северозападния щат Пенджаб, виждат Хималайската корона - факт, невъзможен преди нахлуването на заразата от коронавирус.

Много от жителите на града споделят в социалните мрежи възхищението си от невероятната картина, разкрила се пред очите им. Не са малко и тези, които първоначално решили, че виждат мираж.

Въздухът над Пенджаб значително се изчистил след въвеждане на карантината. Много заводи са спрели напълно работа, а транспортът е парализиран. Така става възможно да се покажат хималайските върхове - картина, отдавна непозната за жителите на Джаландхара. Дори не е нужен бинокъл, за да се види величествената корона на хималайската верига, независимо от това, че най-високата планина в света е на стотици километри от Джаландхара.

Американската космическа агенция вече редовно информира за значително понижаване на вредните емисии в атмосферата над Китай. Съобщава се за 30 процента по-малко отрови във въздуха в сравнение със същия период на миналата година.